tiistai 13. syyskuuta 2016

Haudutettu kaali ja halloumi

Sesongin suosikista, kaalista saat valmistettua nopeasti maukkaan aterian. Pehmeän haudutetun kaalin kruunaa paistettu halloumi. Annos valmistuu nopeasti ja pienellä vaivalla.



HAUDUTETUSTA KAALISTA JA HALLOUMISTA VALMISTETTU HELPPO ATERIA



Kahteen annokseen tarvitset

  • 1 keskikokoinen kaali
  • valkosipulin kynsiä maun mukaan 3-4 kpl
  • 2 keskikokoista sipulia kuutioituina
  • ½ dl mietoa oliiviöljyä (classic)
  • persiljaa
  • hyvälaatuista suolaa esim. Guèrande
  • mustapippuria rouheena
  • halloumijuustoa


Kuutioi sipulit, paloittele valkosipulin kynnet. Kaada oliiviöljy syvään pannuun ja lisää sipulit, valkosipulinkynnet sekä persilja. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä, mutta älä ruskista. Lisää pilkottu kaali, ja anna paistoksen hautua n. 30-45 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes kaali on pehmeää. Lisää tarpeen mukaan hiukan öljyä, ettei kaali pääse kuivumaan.

Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaalin hetki vetäytyä pannussa. Paista halloumi kuumalla pannulla ilman rasvaa, jotta se saa väriä. Älä anna juuston muuttua juoksevaksi tai sulaa. Lisää pippuria ja suolaa maun mukaan. 



LISÄÄ PILKOTTU KAALI PEHMEIDEN SIPULIEN SEKAAN. HAUDUTA MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ. 








Asettele haudutettu kaali lautaselle, ja lisää päälle muutamia halloumiviipaleita. Koristele persiljalla. 
Voit tarjota annoksen sellaisenaan tai lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti