torstai 29. syyskuuta 2016

Kaalipata taipuu kahdeksi



Yksi suomalaisten syysruokasuosikeista on ehdottomasti kaalipata monissa muodoissaan.


Tällä reseptillä valmistuu nopea ja mutkaton vähärasvainen kaalipata. Valmisteluun kuluu n. 20 minuuttia ja haudutukseen 30-45 minuuttia.


KAALIPATA PERINTEISESTI PUOLUKKAIHILLON KANSSA.

Kaalipata voidaan tarjota joko perinteisesti puolukkahillon kanssa tai laittamalla maukasta rucolaa päälle.


Tarvitset 3-4 annokseen:

  • 800 g keräkaalia
  •  300 g naudan paistijauhelihaa
  • (nokare voita jauhelihan paistamiseen)
  • iso sipuli
  • 1 dl siirappia
  • hyvälaatuista suolaa (esim. Guérande)
  • mustapippuria
  • ruokalusikallinen kasvisfondia (esim. Bong)
  • ½ dl vettä
  •  puolukkahilloa tai rucolaa
  • (laakerinlehti) 

Suikaloi keräkaali, laita kattilaan. Pilko joukkoon sipuli. Lisää vesi, johon on sekoitettu kasvisfondi. Mausta suolalla ja mustapippurilla Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, jotta kaali pehmenee, lisää tarvittaessa vettä.

Paahda jauheliha paistinpannulla, halutessasi paista pienessä voimäärässä. Tarkista maku.

Lisää lihan kanssa pataan yhtäaikaa siirappi. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Tarkista lopuksi maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.


KAALIPADAN VOI VIIMEISTELLÄ RUCOLALLA

Pataruuan voi nauttia sellaisenaan, mutta myös ohran, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Tarjoa perinteinen versio puolukkahillon kanssa, mutta kaalipata maistuu erinomaisesti myös rucolan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti