perjantai 7. lokakuuta 2016

Smetana viimeistelee kaksi juureslisuketta



Hyvän ruoka-annoksen viimeistelee oikeanlaiset ja oikean makumaailman lisukkeet. Ei ole yhdentekevää, mistä raaka-aineista ateriakokonaisuus rakentuu.

Tässä syyssadon kaksi erinomaista lisuketta, joissa estradille pääsee hillityn täyteläinen makumaailma. Punasipulin ja lanttuperunapaistoksen viimeistelee suussa sulava smetana.


Punasipuli ja smetana


Tämän reseptin punasipuli sopii oivallisesti mm. kaaliruokiin, mutta samalla tavalla myös lihan, kuten maksa-annoksienkin kanssa.



SMETANA VIIMEISTELEE HAUDUTETUN PUNASIPULIN



 2 annokseen tarvitset 

  • 1-2 punasipulia
  • ½ dl lihalientä (Bong)
  • mustapippuria
  • hyvälaatuista suolaa, esimerkiksi Guérande
  • smetanaa
  • oliivioljyä 

Kuori sipulit. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Lämmitä kattila, lisää pohjalle öljyä. Kuullota sipuleita, kunnes ne pehmenevät, älä päästä ruskistumaan. Lisää joukkoon lihaliemi, ja hauduta kattilassa kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää lopuksi smetana, ja sekoita se sipulien joukkoon, niin, että sipulit sekottuvat. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä aterian kanssa.


Juurespaistos

 
Juurespaistos valmistuu aivan tavallisista syksyn sadon juureksista; perunasta ja lantusta. Juurespaistos, joka viimeistellään smetanalla sopii hyvin lihan tai esimerkiksi paistetun tai uunikalan kaveriksi. Paistos sopii myös syötäväksi sellaisenaan.


PAISTOS VALMISTUU UUNIN YLÄ-/ALALÄMMÖLLÄ NOIN TUNNISSA



2 annokseen tarvitset

  • 1-2 lanttua
  • 2-4 perunaa
  • tuoretta timjamia
  • hyvänlalatuista suola, esim. Guérande
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä (classic)
  • smetanaa

Pilko lantut ja perunat kuutioiksi. Laita kuutiot uunivuokaan, ja lisää joukkoon tuoretta timjamia, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Lisää paistokseen oliiviöljyä. Pidä huolta, ettei paistos pääse kuivumaan uunissa. Anna hauta n. 45-60 minuuttia 180-190 asteessa, kunnes raaka-aineet ovat
pehmentyneet. Tarkasta pehmeys, älä päästä hyvänmakuista lanttua vettymään tai imeltymään. Lisää tarpeen mukaan paistokseen öljyä. Ennen tarjoilua lisää smetanaa haluamasi määrä, ja tarkista maku.


TARKISTA ETTÄ LANTUT JA PERUNAT OVAT KYPSIÄ, MUTTA PYSYVÄT NAPAKOINA
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti