torstai 20. lokakuuta 2016

Tunnelmaa kynttilöin ja lyhdyin - fokuksessa syksyn lyhtytyylejäSyksyn pimeys ja pitkät illat innostavat meitä sytyttämään lyhdyt ja kynttilät, jotka tuovat valoa ja tunnelmaa koteihin, parvekkeille ja kuisteille. Tässä tuon esille mielikuvia siitä, minkälaisia lyhtyjä ja kynttelikköjä tänä syyskautena ja joulunodotuksessa on näkynyt niin Suomessa kuin eri puolilla Eurooppaa.

Kynttilä- ja lyhtyvalikoimissa ja niiden muotokielessä näkyy selkeiden klassikkomallien rinnalla itämaisia piirteitä sekä myös DIY-tyylisiä malleja, joissa korostuvat luonto ja arjen oivallukset. Oli kyseessä keittiö tai muu tila. 

Erilaiset verkkorakenteet ovat suosittuja. Myös keltakulta värinä sisustuksessa tekee paluutaan.Klassikkomallit ovat kestosuosikkeja, ja niissä harjatut pronssipinnat ovat muuttuneet väritykseltään hopeisiksi, keltakultaisiksi mutta myös mustiksi. 

 


Pohjoismaisuus ja materiaalina puu ovat niittäneet suosiotaan maailmanlaajuisesti jo jonkin aikaa. Inspiraation lähteenä voi olla esimerkiksi lasipurkki ja puunoksat. Iso lyhty tervehtii kotiintulijaa kotipihalla tai rapulla. Suojaisassa lyhtypesässä elävä tuli palaa kosteammallakin säällä. Jykevää rustiikkia muotokieltä ja materiaaleja näkyy paljon trenditietoisten kodinkokoelmissa. Musta puhuttelee kullan ohella vahvasti. Samalla kuviollisten lyhtyjen rakenteista hohtaa valo, elävä tuli voi myös heijastua kodin tilaan kullanhohteisesta joulutähdestä

 

Erilaiset struktuurit ja verkkomaisuus ovat kaiken kaikkiaan suosittuja.   
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti