perjantai 28. lokakuuta 2016

Vihreät pavut, ilmakuivattu kinkku ja vinaigrette


Maittava, maukas ja ruokaisa salaatti syntyy puolessa tunnissa pavuista ja ilmakuivatusta kinkusta. Tässä reseptissä yhdistyvät maut muistuttavat keskieurooppalaisesta makumaailmasta, jossa nyansseina ateriaa kruunaavat vinaigrette, siinä käytetty viinirypäleen siemenöljy ja sinapinsiemenet. 

Valmistuvan salaatin voi tarjota lisukkeena tai yhtenä noutopöydän tai juhlapöydän ruokalajina.

Tarvitset 3-4 annokseen

  • 2 pussillista pakastettuja vihreitä papuja tai tuoreita papuja yhteensä 400 g
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua (esim. Parma, Serrano )
  • 4 rkl viinirypäleensiemenöljyä
  • 1,5 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl karkeaa sinappia (kokonaisine sinapinsiemenineen)
  • hyvälaatuista suolaa (esim. Guérande)
  • mustapippuria

Käsittele tuoreet pavut normaaliin tapaan tai valmistele pakastepussilliset vihreitä papuja ohjeen mukaan. Kiehauta pavut vedessä, ja viilennä nopeasti kylmän veden alla, jotta papujen väri säilyy kirkkaana.

Siivuta ohuet ilmakuivatut kinkkupalat. Paahda siivut rapeaksi joko paistinpannulla tai käytä uunin nopeaa grillitoimintoa (n. 250 astetta) kunnes kinkut rapeutuvat.  Jos grillaat kinkkua uunissa, käännä siivuja välillä. Sekoita valutetut pavut ja rapeaksi paahtuneet kinkkusuikaleet keskenään.

Tee salaatinkastike viinirypäleen siemenöljystä, viinietikasta ja sinapista. Lisää seokseen suola ja pippuri.
Huomaa, että ilmakuivattu kinkku tuo suolaisuutta runsaasti ruokaan. Salaatti on hyvä pitää hetken ennen tarjoilua kylmässä, jotta kastikkeen mausteet ehtivät imeytyä




Sekoita salaatti ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti