sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Rosmariini- ja valkosipulioliivit sopivat tuliaisiksi ja naposteluunJoulun alla liikkuvat pienet paketit ja lahjat tuon tuostakin. Ennen joulua vietetään aikaa ystävien kesken, vietetään pikkujouluja ja kyläillään.

Tässä päivityksessäni tuon esille kaksi nopeaa ja maistuvaa   oliiveista itsetehtyä lahja- ja tuliaisideaa, jotka valmistuvat kotikeittiössä parissa kymmenessä minuutissa ja ovat syötävissä jo tunnin maustumisen jälkeen.

Tosin maku syvenee ja paraneekin, mikäli on mahdollista antaa oliivien maustua hieman pidempään.
Ne ovat käteviä valmistaa yllätysvieraiden saapuessa tai -vierailuun.

Raikas maku syntyy sitruunan ja rosmariinin yhdistelmästä. Lahjaksi vietävät oliivit on hyvä pakata ilmatiiviisen säilöntäpurkkiin

 

Rosmariinioliivit 

tarvitset 2-3 annokseen:

½ l mustia Kalamata-oliiveja
2 sitruunan mehu
2-3 rosmariinin oksaa
n. ½ dl oliiviöljyä

Kuori pestystä sitruunasta terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä pieniä lastuja. Puserra sitruunamehu lastujen ja oliivien päälle. Pienennä rosmariinit oliivien sekaan. Kaada sekaan oliiviöljy. Tarkista maku. Anna maustua vähintään tunnin verran.

Tarjoa rosmariinioliivit naposteltavina tai lisukkeina ruokapöydässä


Valkosipulioliivit

kokeile myös näitä:  (2-3 annosta)

purkillinen vihreitä kivellisiä oliiveja
6-8 valkosipulinkynttä
2-3 timjaminoksaa (vaihtoehtoisesti ½ tl kuivattua timjamia)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa

Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne poikittain pieniksi siivuiksi. Lisää siivut oliivien joukkoon, joihin on tehty viilto pitkittäissuunnassa. Mausta timjamilla. Kaada sekaan lopuksi öljy-/viinietikkaseos. Tarkista maku. Valkosipulioliivit ovat valmiit, kun ne on maustuneet vähintään tunnin verran. 

Valkosipulioliivit ovat kovin tuttuja ja maistuvat aina. Niiden rinnalla olen itse aina ollut ihastunut rosmariinioliivien raikkaaseen makuun, joka nostattaa mieleen kesän monet maut ja tunnelmat.

Nauti oliivit naposteltavien kanssa tai yhdistä lisukkeeksi ruokaan.  

Jos viet oliivit tuliaisiksi, purkita ne ilmatiiviiseen säilöntäpurkkiin ja tervehdi vierailun emäntää tai isäntää oman keittiösi herkulla!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti