torstai 1. joulukuuta 2016

Timjamikana




Timjamikana on arjen mutkaton ateria, joka valmistuu reilussa puolessa tunnissa.
Maukas kokonaisuus syntyi tällä kertaa käytettäessä vihanneksia, pakasteherneitä lisukkeena, jotka sulivat nopeasti juoksevan veden alla ja muistuttavat maullaan kesän tuoreudesta. Sulatusohje löytyy mm. kotimaisen hernepussin kyljestä. Hyvä lisukeyhdistelmä on myös esimerkiksi avokado ja paahdettu sipuli tai keitetyt perunat, riisi ja salaatti.





Tarvitset neljään annokseen

  • paketti maustamatonta kanan rintafilettä ( 6-8 kpl)
  • suolaa, esimerkiksi Guèranden merisuolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • tuoretta timjamia

Paista maustetut kanaviipaleet isossa paistinpannussa.

Kun kana on ruskistunut molemmin puolin, lisää lihan päälle timjamia, ja jätä fileet hautumaan kannen alle pannulle noin kymmeneksi minuutiksi. Anna kanojen höyrystyä niin, että kana saa lisämakua yrtistä. Lisää tarpeen mukaan hieman nestettä pannulle. Koristele kana tuoreella timjamilla tarjoiluun.

Näyttävä sekä maistuva, nopea arkiruoka on valmis .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti